alevi islam logo
alevi islam logo
AŞIK VEYSEL ANMA PROGRAMINDAN GÖRÜNTÜLER

AŞIK VEYSEL ANMA PROGRAMINDAN GÖRÜNTÜLER

27.03.2022

"Herkim olursa bu sırra mazhar.

Dünyaya bırakır ölmez bir eser.

Gün gelir Veysel'i bağrına basar.

Benim sadık yârim kara topraktır."

 CEM Vakfı ve Bahçelievler Belediyesi’nin birlikte düzenlediği “Aşık Veysel Anma Programında” büyük saz ve söz Ozanımız vefatının 49. yıl dönümünde özlem ve sevgiyle anıldı.

Etkinlik;

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Hayrettin Derun, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Haydar Baki Doğan, Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçan, STK üyeleri, Cemevi Dedeleri, yöneticileri ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Programda;

 Prof. Dr. Hayrettin İvgin ve Dr. Gülağ Öz  Aşık Veysel'in evrensel özelliklere sahip bir ozan olduğunu vurgulayan  "Aşık Veysel büyük fikirlerle dünyayı etkilemiştir,böyle bir değere sahip olduğumuz için de mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz" diyerek konuşmalarını yaptılar.Konuşmaların ardından Müzikal Anlatı gösterisi için sahne alan Oyuncu; Dr. M.Reşat Bulut  ile Sanatçı; Sercan Direk Erkeker, Sinan Erkeker ve Sıla Çalık  Aşık Veysel'in eserlerinin yer aldığı türküleri seslendirdiler.

Başta desteklerini esirgemeyen Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır'a ; Etkinliğimize katılım sağlayan tüm canlarımıza ve etkinlikte emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

 

ALEVİ İSLAM İNANÇ HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI 

Top